Pályázatok

TANULÁS-MŰVELŐDÉS-SPORT ALAPÍTVÁNY
SZÉNA TERI, SZÉNA FERI MENZÁJA MENŐ MENZA A SZÉNA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN
TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 15,00 MILLIÓ FORINT
EFOP-1.8.5-17

Kedvezményezett neve: Tanulás-Művelődés-Sport Alapítvány
Projekt címe: Széna Teri, Széna Feri menzája
Projekt azonosító száma: EFOP-1.8.5-17-2017-00218
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.02.28.
A támogatás összege: 15 000 000Ft
Támogatás mértéke: 100%


A projekt tartalmának bemutatása:
A székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola és a Tanulás – Művelődés - Sport Alapítvány kapcsolatának köszönhetően az intézményünk élen jár az egészségtudatos életmód közvetítésében. Fontos, hogy a gyerekek ne csak megtanulják az elméleti tananyagot, de azt a gyakorlatban alkalmazni is tudják.
Pályázati projektünk teljes mértékben illeszkedik az EFOP-1.8.5-17 jelű felhívásban megfogalmazott célokhoz, ezáltal, a Kormány által tervezett „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégiájához, amely célként nevesíti a lakosság egészségének fejlesztését a helyes táplálkozás elősegítését, a fizikai aktivitás növelését a lelki egészség erősítését célzó intézkedéseken keresztül.
Célunk az egészséges életvitellel, életvezetéssel kapcsolatban olyan nagymennyiségű, hiteles információ és tudásbázis átadása, amelyek a gyermekek szemléletformálásának kialakulását nagyban elősegítik. A gyermekek kiegyensúlyozott fejlődésének érdekében fontos, hogy a szülők bevonásával, azok tudatos táplálkozásra nevelésével és mozgásban gazdag életstílus kialakításával hozzájáruljunk a testi, lelki, szellemi fejlődés harmonikus megvalósulásához.
Célunk továbbá, hogy a köznevelésben résztvevő gyermekek intézményi étkeztetésének tárgyi körülményeit úgy alakítsuk ki, hogy az hozzájáruljon az egészséges életmód elsajátításához szükséges készségek és ismeretek megszerzéséhez.
Céljaink eléréséhez szükséges tevékenységek, szolgáltatások:
• Ismeretterjesztő programok az egészséges táplálkozás jegyében
• Szemléletformálás az egészséges táplálkozás, életmód népszerűsítése érdekében
• Közvetlenül az iskolai étkezéshez szükséges eszközfejlesztés az egészséges táplálkozás, illetve az étkezési kultúra fejlesztése érdekében

A program webalbuma ezen a linken elérhető.

LOGOPALYAZAT

Sajtómegjelenés:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/meno-menzak-fehervaron-tarsasjatek-a-falon-dobokocka-a-teren-2350953/

https://www.feol.hu/galeria/jatekos-vetelkedo-a-meno-menzak-program-kereteben/

http://www.fehervartv.hu/video/index/23818