Fenntarthatósági Témahét 2023

FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

„A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil, szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, kezdeményezéseket. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.” (az FTH honlapja)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2023. április 24-28. között hirdeti meg a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között. Hazai és határon túli nevelési-oktatási intézmények a munkatervükben meghatározott módon vehetnek részt a témahéthez kapcsolódó programokon, illetve szervezhetik meg az adott témával összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat.

Örökös Ökoiskolaként kiemelt nevelési területünk a környezeti és fenntarthatóságra nevelés, ezért iskolánk 8. alkalommal is regisztrál a témahétre, melynek programjaihoz minden alsó tagozatos osztályunk csatlakozik.

A témahét keretében az alsós tanulók 8 órától 12 óráig - az osztályhoz beosztott tanító nénik irányításával - foglalkozásokon vesznek részt, melyeken a kiválasztott kerettörténetnek megfelelő feladatokat dolgozzák fel a pedagógusok segítségével. Az ebédeltetés a szokásos rendben zajlik. A tantárgyi órák ugyan elmaradnak, a délutáni szakköröket, ISK és egyéb foglalkozásokat azonban ezen a héten is megtartják pedagógusaink.

Reméljük, ez a hét újabb nagyszerű alkalmat biztosít tanulóink ismereteinek gyarapítására a projekt alapú foglalkozások során. Fontosnak tartjuk, hogy már ebben az életkorban megismerjék tanulóink a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre a Föld védelme érdekében. Célunk egy olyan szemlélet kialakítása és formálása, amelynek segítségével egy élhető, fenntartható környezetben tölthetjük el mindennapjainkat.

fenntart2023

 

microsoftsuli


diablogó2 

 

taneszköz 

 

biztosítás2024

 

 

 face

 

eü202324

 

 

vLOGOPALYAZAT

OneDrive-kicsi

ÉTKEZÉS

 

diákigazolvány

diák


attachment

minositett   

kozos ugy

mentoralo

 

attachment